Eight & Bob

Ben je op zoek naar een exclusieve eau de cologne? Dan kies je voor Eight & Bob parfum! Bij ons vind je verschillende geuren van dit exclusieve merk.

Bij EBB18 doen we alles graag een beetje anders. We bieden een exclusieve merkenmix, waardoor je de mogelijkheid hebt om verschillende stijlen met elkaar te combineren.

Zo combineer je een Nudie Jeans met een overhemd van Clean Cut Copenhagen en Red Wing Shoes. Hiermee was het nog niet af. We wilden graag nog een beetje extra.

Daarom vind je bij ons ook verschillende geuren van dit prachtige authentieke merk. Ben je benieuwd naar de geuren? Kom langs in onze winkel in Groningen. We helpen je graag verder!

eight-&-bob

Eight & Bob “a fragrance with a history”

In het begin van de 20e eeuw behoorde Albert Fouquet tot de Franse Elite. Voor zijn eigen gebruik combineerde hij al jaren verschillende geuren met elkaar. Dit deed hij samen met familie butler Philippe.

Fouquet had een duidelijk doel: zijn eigen geur op de markt brengen. In de zomer aan de Cote d’Azur ontmoette hij een Amerikaanse student: John F. Kennedy. Albert gaf hem een proefje van zijn parfum. Later ontving hij van John een brief waarin hij vroeg om meer parfum. Deze keer niet alleen voor hem, maar ook voor zijn vrienden.

Hij vroeg om 8 nieuwe monsters en als de productie van Albert het toeliet, ook nog één voor Bob. Albert verpakte zorgde voor genoeg testers om zijn transportkosten te compenseren en ging opzoek naar flesjes. Hij vond een paar prachtige glazen potjes en hier deed hij de eau de cologne in. Op het etiket deed hij een stempel met: “EIGHT & BOB”.

eight & bob groningen

Iedereen wilde de eau de cologe van Fouquet

Een aantal maanden later bleven de brieven met verzoeken uit Amerika binnenstromen. Allemaal bekende mensen, zoals Hollywood-regisseurs en acteurs. Iedereen had belangstelling voor de eau de cologne van Fouquet. Ze hadden Eight & Bob ontdekt door de vader van John, Joseph Kennedy.

In het voorjaar van 1939 kwam Albert om bij een auto-ongeluk. Philippe, de butler was de enige die de werkzaamheden van Albert kon voortzetten. In de tweede wereldoorlog werd hij gedwongen om niet langer voor de familie te werken.

De laatste parfums die hij verstuurde wist hij goed te verstoppen in onder andere speciaal uitgesneden boeken. Om maar te voorkomen dat de parfum bij de nazi’s terecht zouden komen.

Jaren later heeft de familie van Albert samen met Philippe het merk op de kaart gezet. Het is een van de meest exclusieve eau de cologne ter wereld.

eight-&-bob-parfum

Het geheime recept

De hoofdnoot van de parfum is tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim gebleven. Wel weten we dat de geur gebaseerd is op een zeer zeldzame plant uit Chili.

Fouquet ging in 1934 naar Chili en kwam terug met takken die hij Andrea noemde. De takken zijn van een plant die zeer schaars is door de plekken waar hij groeit.

Daarnaast kan de plant alleen in januari en december geplukt worden. Eind april weten we pas hoeveel E&B parfum er gemaakt kan worden.

De planten ondergaan namelijk een zeer streng selectieproces. Ben je benieuwd geworden naar de geursensatie van Eight & Bob? Kom dan langs bij EBB18!

eight-&-bob-kopen