nudie-jeans

Nudie Jeans

Nudie Jeans – Het Zweedse denim merk werd in 2001 opgericht door Maria Levin. Voorheen was zij altijd designer bij Lee. Het uitgangspunt van het merk is dat er alleen samenwerkingen worden aangegaan met leveranciers die zich bewust met mens, milieu en dier bezighouden. Hierdoor heeft ze samenwerkingen met de beste leveranciers die er bestaan. Ze wilde voor echte denim liefhebbers iets nieuws creëren en vandaag de dag houdt het merk zich nog steeds vast aan deze standpunten.

 

De grootste inspiratie haalt Nudie uit de Rock & Roll scene van vroeger en de voorgeschiedenis van denim zelf. Weg met de saaie jeans en juist broeken die niet bewerkt, geschuurd of gewassen zijn. Hierbij geldt dan ook dat de broeken in de eerste zes maanden van het dragen eigenlijk niet gewassen mogen worden. Hierdoor wordt de broek uniek vormgegeven door uw eigen levensstijl. Hoe vaker de Nudie jeans gedragen wordt, hoe mooier hij wordt!

Nudie jeans: Dames & Heren collectie

Bij EBB18 bieden we een ruim assortiment van Nude jeans. Wij zijn een officieel verkooppunt in Nederland van dit unieke merk. Zo vindt u bij ons Nudie jeans voor dames en heren. Ons aanbod bestaat vooral uit spijkerbroeken, maar wij hebben vaak ook items zoals spijkerjasjes in onze collectie. Het assortiment van Nudie bestaat onder andere uit de volgende modellen:

 

 • Hightop Tilde
 • Skinny Lin
 • Tight Terry
 • Tilted Tor
 • Lean Dean
 • Thin Finn
 • Grim Tim
 • Breezy Britt
 • Dude Dan
 • Fearless Freddie
 • Steady Eddie 2
 • Sleepy Sixten

Alle modellen die we zojuist hebben genoemd staan in volgorde van een tight fit tot een looser fit. Zo is de Hightop Tilde een ‘high waist skinny jeans’ voor dames en de Sleepy Sixten een ‘relaxed straight fit’ voor heren. Bent u benieuwd naar ons assortiment Nudie Jeans? Kom dan snel langs in onze winkel.

Nudie-jeans-voor-dames-en-heren
het onderhoud van nudie jeans

Waar is het van gemaakt & hoe moet het gewassen worden?

Sinds 2012 is de jeans collectie gemaakt van 100% organisch katoen. Hierbij zijn zelfs de knopen en rivets gemaakt van 100% organische grondstoffen. Maar hoe kunt u de dry denim broeken het beste verzorgen? Nudie Jeans heeft daar namelijk haar eigen wasvoorschrift voor. Zoals we hier boven al benoemden is het belangrijk om de broeken in de eerste zes maanden niet te wassen. De dry denim jeans hebben een indigo kleur en zijn niet voorzien van een verflaag.

Hierdoor worden de jeans namelijk nog mooier. Hierdoor biedt deze denim u de mogelijkheid om zich volledig aan te passen aan uw lichaam. De kleur van de denim zal op den duur vervagen en draagpatronen zullen zichtbaar worden. Denk hierbij aan rimpels in uw knieholtes en de zakken waarin u uw portemonnee of telefoon draagt. Wilt u de jeans toch graag wassen? Doe dit dan met koud water en weinig wasmiddel. Vervolgens moet u de Nudie Jeans hangend laten drogen.

Nudie Jeans kopen bij EBB18

Wilt u een jeans van Nudie kopen? Bij EBB18 vindt u zowel de nieuwste collectie als (wanneer het daar de periode voor is) Nudie Jeans in de sale. Naast Nudie vindt u bij ons ook nog vele andere merken. Wij zijn inmiddels meer dan 30 jaar gevestigd in hartje Groningen. Hierdoor mogen wij onszelf wel dé jeanswinkel van Groningen noemen. In onze winkel vindt u prachtige merken, waaronder: Denham, Lee, Levi’s en nog vele anderen! Hoge service en kwaliteit staan zeer hoog bij ons in het vaandel.

Hierom vindt u naast topmerken ook deskundig personeel. Ons personeel staat graag voor u klaar om u van top tot teen af te stijlen. Daarnaast hebben zij zeer veel ervaring met de merken die wij aanbieden. Hierdoor kunnen wij u alles vertellen wat u wilt weten en al uw vragen beantwoorden. Bent u in de buurt? Kom dan eens gezellig langs in onze winkel om onze collectie van Nudie Jeans te bekijken, wij staan graag voor u klaar!

Ruim-assortiment-Nudie-Jeans-te-koop-bij-EBB18